שבר בצוואר הירך? נתוני משרד הבריאות שפורסמו היום מעלים כי בית החולים בו תקבלו את הטיפול המהיר והמקצועי ביותר, הוא המרכז הרפואי 'צאנז' בנתניה. כן מוביל לניאדו במתן אספירין לאחר צינתור.
ישראל הצטרפה היום רשמית למדינות המערבה מפרסמות נתונים השוואתיים על ביצועים של בתי החולים. לראשונה יוצגו לאזרחי ישראל נתוני אמת השוואתיים על תפקוד בתי החולים במדינה, בשורה של מדדי איכות רפואיים.
בית החולים החרדי היחיד בישראל, המרכז הרפואי צאנז ע"ש לניאדו הממוקם בעיר נתניה, מובילה בשניים מתוך ארבעת המדדים. מתן המלצה לנטילת אספירין בשחרור מבית החולים לאחר התקף לב, וביצוע ניתוח לתיקון שבר בצוואר הירך בתוך 48 שעות.
היעד שנקבע על ידי משרד הבריאות: האם בית החולים יעמוד ביעד, ויבצע את הניתוח ב–80% מהחולים עם שבר בצוואר הירך בתוך 48 שעות. כאמור, בית החולים לניאדו מפתיע ומוביל את הטבלה עם 98%! של עמידה ביעדים.
במשרד הבריאות מציינים כי קיים קשר ישיר בין היצוע הניתוח עד שתי יממות מהשבר לבין ירידה בשיעור תחלואה, סיבוכים כמו זיהומים, סיבוכים, פצעי לחץ, נמק ותמותה לאחר ניתוח. הסיבות העיקריות לעיכוב ביצוע ניתוחי שבר צוואר הירך הן היעדר חדרי ניתוח זמינים, עיכובים בהפעלת חדרי הניתוח, מחסור ברופאים מרדימים ובעובדי סיעוד, והמתנה ממושכת לרופאים יועצים, שתפקידם לבדוק את החולה ולאזן את מצבו הרפואי לפני הניתוח.
בהמלצה למתן אספירין בשחרור לאחר אוטם חד בלב היעד הוא אם בית החולים עמד ביעד, אם 95% מהחולם ששוחררו לאחר אוטם שריר הלב, קיבלו המלצה ליטול אספירין. גם בטבלה זו, בית החולים לניאדו מוביל ברשימה.
במשרד הבריאות מסבירים כי טיפול פשוט באספירין לאחר התקף לב מפחית בחמישית את הסיכון לאירוע לבבי חוזר ולתמותה, מאחר והוא מונע היווצרות קרישי דם, ובכך מונע חסימה חוזרת של התומך או אירוע לבבי.